år første kontakt med Fascial terapi var i 2006 med professor Andrzej Pilat – skaperen av Miofascial Induction Method – MIT som referert til i studiet av Fascia. Det var derfra vår "lidenskap" for Fascia dukket opp.

Ved Somat Clinic har vi fullført hele opplæringen gitt av Professor Pilat - School of Miofacial Therapies TUPIMEK - inkludert fordypningsspesialiseringen i Somato-emosjonell frigjøring.

Hva er Fascia?

Kontinuiteten til det fasciale vevet eller rettere sagt fasciesystemet, gjør at det kan fungere som et integrert element, og dermed tillate kommunikasjon med andre kroppssystemer. "Fascia" er tilstede i muskel- og skjelettsystemet, men også i alle andre systemer; respiratorisk, nervøs, fordøyelseskanal, sirkulasjons-kardiovaskulær, genitor-urin, immun, hormonell.

Dysfunksjoner i det fasciale systemet kan generere begrensninger i funksjonene til kroppssystemene og gi smerte. Derfor kan miofascial terapi gi enorme fordeler hos pasienten. Gjennom en god bruk av dette systemet (fascial vev) vil det tillate optimal utvikling av kroppsdynamikk (bevegelse i alle områder, vev og systemer) - dette er grunnleggende for opprettholdelse av helse så vel som i utvinning av dysfunksjoner eller patologier .

Hva er Miofascial induksjon?

På vår klinikk er vi forpliktet til bruk av Miofascial Induction Therapy – MIT.

Professor Andrzej Pilat, skaperen av denne metoden for terapi, definerer MIT som "en metode for evaluering og behandling der tredimensjonal bevegelse og vedvarende trykk brukes gjennom hele fasciesystemet, for å eliminere restriksjoner".

Derfor, i mange situasjoner, kan våre pasienter (i alle stadier av livet) ha nytte av miofascial terapi. Dette inkluderer; idrettsskade, luftveislidelser, bekkenbunnsforstyrrelser, graviditet og fødsel, søvnforstyrrelser, funksjonssvikt i nervesystemet (sentralt og perifert), sirkulasjonssystemet (lymfødem), fordøyelsessystemet.