Somat Clinic tilbyr sine kunder en ny atferdsoptometritjeneste, VISUAL THERAPY, som undersøker hvordan hjernen, øynene og kroppen samarbeider for å gi mening om informasjonen som kommer gjennom øynene.

Til dette har vi de nødvendige tekniske og menneskelige ressursene slik at pasienten ikke bare kan oppnå god synsstyrke, men også utvikle og forbedre de visuelle ferdighetene som er nødvendige for å oppnå mer effektiv visuell ytelse i dagliglivets aktiviteter: på skolen, arbeidsplassen, idrett eller annet fritidsaktiviteter.

I VISUAL THERAPY vil det bli utført en personlig evaluering (effekt og visuell persepsjon), tilpasset den visuelle helsen og alderen til hver pasient (spedbarn, barn og voksne), av en optometrist spesialisert i atferdsoptometri.

HVA ER VISUELL ATFERDSTERAPI?

Det er visse visuelle tilstander som ikke kan behandles tilstrekkelig med briller eller kontaktlinser, og som likevel løses best gjennom et synsterapiprogram.

Atferdssynsterapi er en nevrofunksjonell behandling som består av et program med personlig tilpassede og individualiserte aktiviteter i henhold til de spesifikke behovene til hver enkelt pasient. Passer både for barn og voksne.

I motsetning til andre visuelle terapier, er målet med å bruke prosedyrer for atferdssynsterapi å oppnå optimalt samarbeid mellom øynene og hjernen, på en slik måte at nye, mer effektive og presise nevrale nettverk skapes. Resultatet er et effektivt visuelt system i enhver situasjon, enten det er akademisk, arbeid eller fritid. Derfor større ytelse, konsentrasjon, oppmerksomhet og selvtillit, med mindre anstrengelse, mindre spenning, færre symptomer, og derfor HØYERE LIVSKVALITET!

HVORDAN UTFØRES VISUELL TERAPI?

Etter å ha estimert varigheten av det visuelle terapiprogrammet, planlegges pasienten ukentlig for konsultasjon for å utføre aktivitetene med terapeuten. I tillegg planlegges noen øvelser hjemme, noe som er avgjørende for suksessen til det visuelle terapiprogrammet.

I tilfelle av en pediatrisk evaluering, kan utviklingsnivået til babyen vurderes fra fødselen og sjekke om det oppnår milepælene for visuell utvikling. I tillegg rådes familier med retningslinjer for korrekt visuell stimulering hos babyen.

Aktivitetene som brukes i et atferdssynsterapiprogram varierer i henhold til alder, utviklingsnivå eller hver persons visuelle behov eller mål.

Terapeuten bruker en rekke verktøy, apparater og spill i hver prosedyre, med mål om å utføre dem på en morsom måte for pasienten. På samme måte legges instrumenter som blant annet balansebrett, trampoline, vippe til for å oppnå en god integrasjon med bevegelse, balanse, hørsel, rytme m.m.

HVORDAN VET JEG NÅR JEG VILLE HA DET FRA VISUAL THERAPY TJENESTEN?

Vi anbefaler at du gjør en avtale med din atferdsoptiker for en omfattende vurdering av syn og øyehelse hvis du er bekymret for synet ditt, barnet ditt eller et annet familiemedlem. Dette er noen av tilfellene eller symptomene vi kan hjelpe deg med:

Amblyopi
Strabisme
Lav konsentrasjon
Mangel på oppmerksomhet
Vansker med å gjenkjenne bokstaver eller ord
Mangel på leseflyt
Hoppe over ord eller linjer under lesing (bruk fingeren for å lese)
Lav leseforståelse
Jeg sover mens jeg leser
Vanskeligheter med å skrive (rotete, skråstilt, ujevn avstand)
Vanskeligheter med å kopiere fra tavlen.
Stavefeil
Vanskeligheter med matematikk
Øyebelastning på kontoret og på datamaskinen. Tretthet i nære oppgaver
Hodepine når du fullfører lekser på nær- eller arbeidsdag
Dobbeltsyn
Hyppig gnidning av øynene
Lukk eller dekk det ene øyet når du leser
Blink med øynene for å se klart
Dårlig koordinasjon og klønete
Vanskeligheter i lagspill og ballsport
Feilberegning av avstander
Vansker med å gå opp/ned trapper
Svimmelhet når du er i bevegelse (bil, sykkel osv.)
Føler at verden rundt oss er ustabil
Ulik visuell kvalitet etter traumer.
Dysleksi, ADHD, blant annet
Sportsprestasjon