Vi vil følge og støtte de ulike stadiene, fra prenatalperioden, gjennom svangerskap, fødsel, amming, tidlig barndom, barndom og oppvekst.

Du vil ha støtte og respektiv oppmerksomhet fra terapeuten gjennom hele prosessen.

Behovene til både babyen/barnet og foreldrene vil alltid bli ivaretatt, og gi den støtten og plassen som er nødvendig for å skape et trygt beskyttende miljø.

Prenatal periode

Helsen til begge foreldrene vil være viktig på unnfangelsesstadiet. I mange tilfeller kan vi påvirke graden av stress, fysiske og emosjonelle dysfunksjoner hos fremtidige foreldre, der de er tilstede. På SOMAT skal vi jobbe med det gynekologiske systemet; behandling av adhesjoner og dysfunksjoner i livmoren sekundært til endometriose, polycystiske eggstokker, operasjoner og balansering av bekken og kranio sakral system.

Tilnærmingen vil være rettet mot paret, både den fremtidige mor og far.

Svangerskap

Morens kropp er utsatt for store fysiske, fysiologiske og emosjonelle endringer.

Utviklingen av fosteret og økningen i størrelsen gjør at mor må tilpasse seg dynamisk og konstant til endringene som kroppen selv krever. Derfor endres holdning, bevegelse og til og med den statiske formen (muskuloskeletalsystemet).

Dynamikken i veksten under svangerskapet mellom babyen og moren kan tilrettelegges av våre fagfolk ved SOMAT med adekvat oppfølging, ivaretatt de mulige vanskene som kan oppstå i denne perioden, for eksempel; fordøyelses- eller pustevansker, isjias, ryggsmerter, tett bekken eller hevelse i bena.

Gjennom denne profesjonelle assistansen kan babyen utvikle seg på best mulig måte inne i mors liv (som vil være dens "hjem" de neste 9 månedene) slik at babyen får alle sine behov – plass, sikkerhet, oksygen og næringsstoffer, og skaper derfor en skikkelig tilknytning til moren.

Pre-Perinatal terapi og dens prinsipper, som ble etablert av Dr. Ray Castellino, vil bli vurdert og inkludert av våre fagfolk, for å gi støtte og også følelsesmessig tilknytning under oppfølging for hele familien. (mor og far, bror / søster) og babyen, og skaper dermed en sunn følelsesmessig tilknytning.

 

Fødsel

Babyen vil ta seg gjennom bekkenet til moren hvor en god balanse mellom bein, leddbånd og myofacial struktur vil være avgjørende.

Ethvert avbrudd under den naturlige og fysiologiske prosessen med å føde vil skape en fysisk og følelsesmessig innvirkning på både babyen og moren.

Keisersnitt
Fosterlidelse
Lang / rask arbeidskraft og levering
For tidlig brudd på posen
Epidural eller hvilken som helst type bedøvelse
For tidlig fødsel
Oksytocin
Tang / sugekopp
Episiotomi

Adekvat forebyggende behandling kan redusere alle disse intervensjonene.

Amming

Vi vil samarbeide for å oppnå problemfri amming, slik at eventuelle vanskeligheter som kan oppstå på dette stadiet, som brystvorten sprekker eller brystsmerter, problemer med å suge, mastitt, utilstrekkelig eller overdreven melkeproduksjon kan tas i betraktning og også gi mor den følelsesmessige støtten som kreves til enhver tid.

Tidlig barndom

Hvordan jobber vi med babyen?

Tilstedeværelsen av både far og mor og babyen vil være ideell når vi starter arbeidet vårt sammen.

Øktene vil finne sted under hensyntagen til foreldrenes og babyens behov og preferanser, og gi den nødvendige støtten.

Behandlingen for babyen utføres ved å bruke svært myk kontakt, uten smerte eller ubehag, med den hensikt å identifisere restriksjoner eller dysfunksjoner som er tilstede.

Viktigheten av å nærme seg og behandle eventuelle endringer i babyen, som; problemer med å suge, utrøstelig gråt, overfølsomhet, kolikk, asymmetrier, medfødt torticollis, søvnvansker, vil bidra til å få babyen til å utvikle seg normalt på dette tidspunktet og i de følgende stadiene av livet.

Spedbarn og tidlig barndom

Gjennom behandling vil det bli bedring i læring, leseferdighet, i synsfeltet, med pust og luftveier (i løpet av søvnsyklusen). Forbedringer med amming og tygging, så vel som de følelsesmessige båndene vil være fordelene for barnet, og bidra til å redusere og forhindre fremtidige vanskeligheter.

Vår arbeidsfilosofi vil være til stede og opprettholdes gjennom alle stadier av behandlingen.